SV Method is uitgebreid

In 2015 kwam SV Method uit, mijn eigen geschreven muziektheoriemethode. Onderzocht als bachelor scriptieonderzoek en master scriptieonderzoek en op dat moment beschikbaar voor basgitaar, gitaar en contrabas, in het Nederlands en in het Engels, voor alle Westerse muziekstijlen.

In maart 2016 vond de eerste grote uitbreiding plaats met het geschikt maken van de methode voor ukulele. Maar de grootste uitbreiding vond dit najaar plaats, met het toevoegen van vier instrumenten: viool, altviool, cello en mandoline.

Het onderzoek naar deze instrumenten vond al veel eerder plaats, want ik zag al snel de mogelijkheden van het koppelen van de methode aan deze instrumenten. Echter is ieder instrument anders en moet er worden gekeken naar bespeelbaarheid en de uitleg daarop worden aangepast. In september is de methode positief getest door conservatoriumstudenten, wat het definitieve startschot gaf om deze instrumenten te implementeren in de website. Sinds vandaag is zijn deze instrumenten in de methode beschikbaar.

Met het toevoegen van deze instrumenten is het niet alleen de bedoeling om deze instrumentalisten een methode te geven, maar ook om de communicatie tussen verschillende instrumenten gemakkelijker te maken. Wanneer je hoofdstuk 1 bekijkt zul je zien dat iedereen exact dezelfde sticker gebruikt om toonladders en akkoorden te visualiseren op de hals. Dat betekent dat iedereen op deze manier dezelfde taal kan spreken.

Deze methode is ontstaan toen ik zag dat ik mensen kon helpen met mijn denkwijze die nog niet eerder genoteerd was, en ik hoop met deze uitbreiding opnieuw mensen te kunnen helpen. In de afgelopen jaren heb ik heel veel enthousiaste reacties mogen ontvangen en is SV Method inmiddels opgenomen in het vakkenpakket van het Codarts conservatorium. Ik vind het heel leuk om mijn kennis (zo goed mogelijk) te delen en daarom zal de methode zich steeds blijven ontwikkelen.

Leave a Reply