Biografie

Sanne Verbogt, 1992, Roosendaal

Op mijn 9e ben ik begonnen met volgen van drumlessen en vanaf mijn 13e met het volgen van basgitaarlessen. Om meer inzicht en een beter gehoor te ontwikkelen ben ik vanaf mijn 14e begonnen om mezelf gitaar aan te leren. Op mijn 15e werd ik aangenomen op de Codarts popacademy (hoofdvak basgitaar), wat ik combineerde met het laatste jaar havo en het volgen van lessen contrabas. Tijdens mijn studie heb ik een eigen muziektheoriemethode ontwikkeld en als scriptieonderzoek onderzocht. Tijdens mijn master-studies heb ik deze methode verder ontwikkeld en in 2015 is SV Method gelanceerd.

In juni 2014 ben ik summa cum laude afgestudeerd aan de bacheloropleiding van het Codarts conservatorium. In mei 2016 ben ik cum laude afgestudeerd als Master of Music Pop van het Codarts conservatorium. Gelijktijdig met mijn masterstudie aan Codarts heb ik de master Opleidings- en Onderwijswetenschappen aan de universiteit van Antwerpen gevolgd, waar ik in  2017 met onderscheiding ben afgestudeerd met een Instructioneel Design-onderzoek met betrekking tot blessurepreventie voor muzikanten. In 2017 ben ik, op uitnodiging van de universiteit van Antwerpen en Codarts, gestart met een doctoraatsonderzoek dat volledig in het teken staat van musiceren en motorisch leren: binnenkort wordt de SAN-applicatie getest.

Naast uitvoerend muzikant ben ik ook docent aan o.a. Codarts, waaraan ik vanaf mijn 22e doceer. Ik geef hier onder andere de door mij ontwikkelde minors Knowledge for improvisation, gebaseerd op mijn methode SV Method. Vanaf mijn 28e ben ik hoofdvakdocent aan de afdeling Docent Muziek. Daarnaast ben ik 2017 als coördinator van de vooropleiding en Havo/vwo voor Muziek en Dans van Codarts verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling, monitoring, werving en examinering van jonge ambitieuze muzikanten.

In de afgelopen jaren heb ik gespeeld met uiteenlopende bands en projecten. Hierdoor heb ik ervaring gekregen in zowel het spelen van nummers in verschillende stijlen als het schrijven van eigen werk, studio-opnames en het lezen van partijen.
Daarnaast schrijf ik graag zelf muziek. In 2018 bracht ik het album Process uit, in 2020 EP Context.

Ook heb ik ervaring in het geven van individuele lessen en groepslessen, het coachen van bands, het lesgeven in muziektheorie, het leiden van jamsessies en het geven van workshops en clinics (o.a. als endorser/artiest voor Ortega) en ben ik sinds 2016 mede-eigenaar van ‘t Muziekhuis. In 2021 is het Auditieboek uitgekomen, gericht op het voorbereiden van het muziektheoretisch toelatingsexamen van muziekopleidingen.

‘Haar enthousiasme in wat ze doet en het geluid wat ze weet weg te zetten is reusachtig, kortom een aanmoedigingsprijs waard!’- jury Jongeren Cultuurprijs Roosendaal 2010..

‘Buitengewoon wetenschappelijk aangepakt onderzoek, deze scriptie gebruiken als voorbeeld voor de school.’ - jury bachelorscriptie Codarts..

‘One of Codarts finest!’ - Linda Bloemhard, managing director Codarts. 

‘Sanne’s eindexamen wordt als legendarisch beschouwd op Codarts.’ - Marco Dirne, hoofdvakdocent. 

‘Een van de betere bassisten van haar generatie.’ – Erik den Tuinder.

‘Jij hebt alles uit je opleiding gehaald.’ - Michel van Schie, hoofdvakdocent. 

‘Sanne heeft lef!’ – jury master eindexamenconcert Codarts.

‘Sanne is een podiumbeest!’ - jury bachelor eindexamenconcert Codarts.

.